Mattes sida

 

   
 
Jag heter Annalena Danielsson, är nyss fyllda 40, vilket jag sett fram emot i större delen av mitt liv.
Född och uppväxt i Sundsvall med omnejd även om jag under kortare perioder pluggat och jobbat
på andra platser, men alltid återvänt hit.
Redan som lite var jag galen i alla djur men med en särskild kärlek för hundar. Brorsan och jag släpade hem alla tänkbara sällskapsdjur, men knasigast var nog när han gav mig en get (växte upp till en bock, geten alltså) i födelsedagspresent.
Min första egna hund, en omplacerad Newfounland, skaffade jag så fort jag flyttat hemifrån på riktigt.
Att det blev en Noffe kan jag helt skylla min moster för, som födde upp dessa ljuvliga gosebjörnar. Annars fanns det också Labbar, Schäfer, Shi Tzu och jakthundar i och under min uppväxt.
 

Jag har en ganska brokig utbildning. Efter musikgymnasiet pluggade jag konst för att kanske bli bildlärare. Men efter en avskräckande praktik på högstadiet i några veckor blev det karriärbyte. Stack till fjällen och säsongsjobbade under några år innan det var dags för eget företag. Pulade och knåpade lite med diverse projekt, tills en kompis föreslog att vi skulle bli franchisetagare i Pressbyrån. Efter ca 6 givande, roliga men arbetsamma år sålde vi kiosken för att göra något nytt.
Återigen halkade jag in i skolan, fast nu som outbildad lärare i bild, musik och data.
Eftersom kunskap är lätt att bära och jag är en nyfiken, ombytlig jäkel tog jag chansen att läsa in naturvetenskapliga gymnasieprogrammet i mitten av 90-talet. Det ledde i sin tur till högskolestudier i matte och fysik. (Inte helt slutförda)
De senaste 6 åren har jag haft studieuppehåll, låter ju bättre än att man gav upp och möjligheten finns att man kanske kommer att fortsätta. Jag började istället jobba i en av de större Arken-butikerna i Sverige som ligger här i Sundsvall.
Jag har huvudansvar för fiskavdelningen men jobbar så klart med allt i butiken. Eftersom vi har tillstånd att ha alla typer av djur måste man kunna lite om mycket. Jag har gått Jordbruksverkets Grundutbildning samt Akvaristik- och Reptil utbildning, vilket krävs för att jobba inom Zoobranschen nu för tiden.
 
Men på fritiden är det hund som gäller.
Efter Newfounlandshunden skaffade jag en annan dreglig ras, fast med mindre pälsvård, det blev Basset Hound.
Otroligt egna, charmiga och speciella hundar. Eftersom jag hade svårt att säga nej hopade sig omplaceringarna hos mig under en period, då var hundbeståndet uppe i 5-6 stycken "snoskande" bassetar. Ohållbart. Man kan inte rasta spårhundar som ska åt olika håll när man bara har två armar. Dessutom är det inte helt enkelt att ta över allsköns jyckar med vad de nu har i bagaget.
Basseten Berta är den enda tik jag ägt och den sista i raden omplaceringen jag tagit hand om.
När så Gurra (basset) blev ensam och det skulle köpas ny valp var det Arne som lade in veto och bestämde att det skulle bli Irländsk Varghund och på den vägen är det. Greirish Urbane - Rozzi är vår tredje "Gentle giant".

Föreningslivet har också följt mig genom åren. Jag har lite svårt att inte engagera mig i både det ena och andra. Sedan ett flertal år sitter jag i Västernorrlands Kennelklubbs styrelse och är en av två ansvariga för utställningsverksamheten i länsklubben.
Jag är utbildad ringsekreterare, men hinner bara jobba några gånger per år nu mer. Försöker också hålla lite olika hundrelaterade utbildningar i mån av tid.
Att få åka iväg på utställning och ställa ut är ett sant nöje oavsett resultat för mig. Ibland kan nästa det medhavda fikat och den trevliga gemenskapen vara behållningen av en dag vid ringside.
Sedan vi skaffat husvagn i somras har det blivit ännu trevligare, för nu följer Arne också med. Även om han aldrig kommer att bli någon inbiten vänstervarvare är han motvilligt stolt varje gång Rozzi gör bra ifrån sig.
 
Jag tror att det här är mer än någon orkar läsa eller har lust att veta, så därför avrundar jag här och nu.
Hoppas vi ses på någon utställning eller i något annat hundsammanhang.
Jag har nu startat ett företag som har inriktning på hundmotion med löpband, bandet är långt och klarar stora vikter, så att även stora raser(t ex. varghundar) kan motionera på detta, besök gärna min hemsida: www.hundmotion.se

Jag har nu också blivit utnämnd till ZORBONAUT om det skulle vara så att man inte vet vad det är, så titta på denna 
Här finns bilder på Zorben

/Annalena
annis.d@comhem.se