Fågelspindlar

 

 

Vi har en "radhuslänga" med plats för fyra spindlar.

Det har varit lite olika Taranlulas som har passerat, då vi har sålt några till djuraffären, för att sedan köpa ny småspindlar som fått växa sig större I vår "länga".    Frågor som dom flesta ställer: Är dom giftiga?  Svar :Ja, som en geting MEN det finns ju alltid en risk att man är allergisk mot deras gift, så ett läkar besök är inte fel om olyckan skulle vara framme.   Har ni blivit biten ? Svar: Nej, dom flesta arterna visar ganska tydligt när dom känner sig hotad.  Vad matar ni dom med ? Svar: Syrsor, Zophobas och "Pinkisar" när spindlarna har blivit större och behöver mera mat .

Idag bor det följande (populärnamn):

Sydamerikansk rosatå:  Träd levande, återfinns oftast I annanasträd och bananträd.

Mexican firelegg: Mark levande, kan vara lite "grinig" och har en stor förkärlek I att rymma.

White knee tarantula: Mark levande, kan bli mycket stor.

Costa rican sun tiger abdomen: Mark levande, återfinns I regnskog områden och gräver bohålor,spinner en hel del nät på marken.    

Spindlar som vi har haft som hyresgäster:                                                    

Mexican red knee: Mark levande, mycket populär filmspindel som gjorde att den blev så stor efterfrågan på denna spindel, att arten blev hotad och nu mer är Cites-listad. (lista för handel med utrotningshotade djur) Djur som säljs I affärer är odlade och inte viltfångade, det är en lugn spindel.

Cobalt Blue: Mark levande ,är lite aggressiv I sin läggning  kommer från Burmas regnskogar.

Costa Rican Zebra: Mark levande, lever I regnskogen har blivit lika populär som Mexicn red knee innom handeln med spindlar, men är inte lika lugn som denna.

En bok som vi kan rekommenderar om man vill läsa lite mera om dessa typer av spindlar är:

The Proper Care of TARANTULAS      av Ann Webb (skriven på engelska)

 Galleri Spindlar